woensdag 15 augustus 2012

Genealogisch en heraldisch evenement in Maastricht

Van 24 t/m 28 september vindt in Maastricht een congres plaats waar stamboomonderzoekers en familiewapenliefhebbers en professionals uit binnen en buitenland elkaar treffen. Het is het dertigste internationale Congres voor Genealogische en Heraldische Wetenschappen. De titel van dit congres luidt: Grenzen in genealogie en heraldiek. Dit congres wordt mede georganiseerd door het Centraal Bureau voor Genealogie en de Nederlandse Genealogisch Vereniging.

Het is een week vol activiteiten waarvan het grootste deel bestaat uit lezingen en presentaties in diverse talen op het congres. Op woensdag is er echter een publieksmanifestatie getiteld: Famillement. Een middag en avond waarbij de stamboomonderzoeker kennis kan nemen van (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van zijn hobby. Famillement vindt plaats in het Regionaal Historisch Centrum Limburg en de Bonbonnière.

In het auditorium zijn de hele dag door verschillende lezingen. Verder zijn er een antiquarenbeurs in de Lutherse kerk, rondleidingen door het RHC Limburg, exposities en een heraldische stadswandeling.

Onder de exposanten een keur aan relevante nationale en regionale instellingen, verenigingen en stichtingen. Daarnaast heraldische kunstenaars, uitgevers, boekhandelaren en antiquariaten.

Meer informatie over dit evenement en hoe je kunt deelnemen staat op de website congres2012.info.

1 opmerking:

CBG zei

De antiquarenbeurs van het Famillement vindt niet plaats in de Lutherse kerk maar in de Bonbonnière.