zaterdag 25 augustus 2012

Gezocht: fotografen van Tilburgse evenementen

Regionaal Archief Tilburg verzamelt hedendaagse digitale foto’s van Tilburgse evenementen. Voordat het te laat is, want digitale fotografie is vluchtig. In de fotocollectie van het archief wordt een selectie van foto’s van Tilburgse evenementen voor de toekomst zeker gesteld. Het verzamelen gebeurt via Facebook, Twitter en Flickr onder de naam ‘Kijk op Tilburg’.

Foto: Paula Anguita, Tilburgers.nl
Er zijn zoveel enthousiaste fotografen die evenementen als de Muzeconcerten, Festival Mundial, T-Parade en de Kermis vastleggen. De vraag is alleen hoe die foto's (digitale documenten) bewaard gaan worden. Zullen zij over tien, twintig jaar nog ergens op een harde schijf staan? Kunnen we die dan nog lezen? Weten we nog waar die foto destijds genomen is? Moeten we al die foto's bewaren? Hoe kunnen we een representatieve selectie maken? Allemaal vragen waarmee wij ons als archief bezig houden. In 2011 verzamelden we via Flickr al foto’s van de Tilburgse kermis. Dit leverde een mooi en gevarieerd beeld op.

Het verzamelen gaat nu door onder de naam ‘Kijk op Tilburg’. Omdat Tilburg zichzelf heeft uitgeroepen tot evenementenstad, ligt de focus voor het verzamelen op Tilburgse evenementen.

Deelname is open voor iedereen. Meedoen gaat eenvoudig door foto’s van een Tilburgs evenement te delen en ‘taggen’ via Twitter, Facebook of Flickr.

Via Facebook: taggen met 'Regionaal Archief Tilburg'
Via Twitter: plaatsen met #kijkopTilburg
Via Flickr: toevoegen aan de groep “kijkopTilburg”, taggen met 'kijkopTilburg' of 'Regionaal Archief Tilburg' 
Via e-mail: sturen naar foto@regionaalarchieftilburg.nl (rechtsstreeks voor kleine  bestanden of via WeTransfer.com voor grotere bestanden)

Zo wordt onze kijk op Tilburgse evenementen bewaard en kunnen we later met plezier terugkijken naar de evenementen van nu.

Lees meer op de website.

Tip: 26 augustus Boeken rond het Paleis, 2 september Tilburg Ten Miles, 10 t/m 16 september Incubate, Oktober Dansmaand.....

2 opmerkingen:

Christian zei

Heel mooi initiatief!

regionaal archief tilburg zei

Ja, en het lijkt al goed te lopen, vooral via Facebook. Nu alweer toevoegingen van Tilburg Ten Miles van afgelopen zondag.

Groet, Jojanneke