woensdag 29 augustus 2012

Expositie in Goirle tijdens Open Monumentendag

Maria Boodschapkerk naar ontwerp van architect Cees de Bever. 
Rijksmonument sinds 2001. © Toon Bressers – FAK Lumen

Zaterdag 8 september om 10.30 uur is de Maria Boodschapkerk te Goirle het toneel voor de opening van Open Monumentendag 2012 in Goirle. Het thema is ‘Groen van Toen’.  Factorium omlijst de opening met muziek.

Vijfentwintig jaar na de eerste editie van Open Monumentendag neemt de gemeente Goirle weer deel aan dit landelijke evenement.  Op het programma staan de exposities ‘Struinen door de straten van Goirle en Riel’ en ‘In de ban van de boom’. Het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed verzorgt bovendien een gastexpositie over Klein Religieus Erfgoed.
Verschillende oude foto's uit de collectie van Regionaal Archief Tilburg zijn ten behoeve van de exposities beschikbaar gesteld.

Open Monumentendag is de aanleiding voor het uitbrengen van een boekje met alle monumenten van Goirle en Riel in woord en beeld, alsook een monumenten-wandelroute voor Goirle en een monumenten-fietsroute voor Riel. Een derde route betreft een bijzondere bomen-wandelroute.

De exposities in de Maria Boodschapkerk zijn te bezichtigen in het weekend van 8/9 en 15/16 september van 12.00 tot 16.00 uur. Het monumentenboekje, de monumentenroutes en de bijzondere bomenroute zijn te koop in de kerk.

Tijdens het weekend van Open Monumentendag (8/9 september) zijn ook de monumenten molen De Wilde (zaterdag), molen De Visscher (zondag) en de Heemkundige Kring ‘De Vyer Heertganghen’ (zaterdag en zondag) opengesteld.

Maria Boodschap-kerk, Tilburgseweg 136/Van Malsenstraat 1, Goirle
Entree: gratis

Geen opmerkingen: