dinsdag 4 juni 2013

Collega Marty Dost overleden

Oud-collega Marty Dost is 31 mei 2013 overleden. Marty Dost was tot het jaar 2000 werkzaam bij de gemeente Tilburg. Daarna maakte hij de overstap naar het toenmalige Gemeentearchief Tilburg. Hij had daar ook stage gelopen. Opgeleid tot leraar geschiedenis maakte hij de overstap naar het vak van archivaris. Zijn eerste baan was bij het onderzoeksbureau van Loek Nijholt van de Centrale Archiefselectiedienst (CAS). Al snel kon hij weer bij de gemeente Tilburg beginnen. Hij schoolde zich voortdurend bij van de SOD -opleidingen tot de archiefmodules Kennis Nabij.

 Marty Dost was een toegewijd vakman, die als geen ander de ins en outs van oude en meer recente archieven kende.
Daarnaast was hij altijd zeer belangstellend voor nieuwe ontwikkelingen in het vak zoals het e-depot en de 23 archiefdingen.



Marty werd al vroeg in zijn leven getroffen door de ziekte longemfyseem. Noodgedwongen moest hij in oktober 2012 afscheid nemen van het Regionaal Archief Tilburg. Recent werd ontdekt dat hij kanker had in een ver gevorderd stadium. Tot het laatst toe ondervond hij samen met zijn vrouw Mieke steun van het geloof. Hij werd slechts 59 jaar.



We verliezen in Marty een sympathiek en goed mens ! Donderdag 6 juni werd Marty Dost begraven op de begraafplaats Woensel "De Oude Toren" in Eindhoven.





4 opmerkingen:

marion zei

gecondoleerd, ik steek een kaarsje aan

Yvonne Welings zei

Dag Marion,

Bedankt voor je medeleven.

Met vr. groet

Yvonne Welings

Unknown zei

Dit is erg triest. Marty was een fijne collega ! Ik wens alle collega's van het Regionaal Archief veel sterkte !

Will Buys zei

Ik zie het tot mijn grote spijt nu pas. Marty was ook mijn collega bij DIV tot 2000.