vrijdag 28 juni 2013

Tilburg: evenementenstad? Waar zijn de beelden dan?


Het evenementenseizoen is alweer een tijd geleden van start gegaan. Ook in Tilburg natuurlijk,  met festivals als Roadburn, Gypsy, HapStap en de Meimarkt niet te vergeten. En ondanks het herfstige weer komen er nog een paar grote (zomer-) feesten aan: Mundial, de Kermis, T-Parade, Ten Miles en Incubate. 

kan  Mundial 2010

Zoals ik al eerder schreef, is er in de onze fotocollectie een "gat" ontstaan: sinds de komst van de digitale fotografie komen er weinig recente foto's binnen. Maar wat zou het geweldig zijn als we de fotocollectie kunnen aanvullen met beelden van de evenementen van dit jaar. Zo zal het totaal vernieuwde Festival Mundial vast mooie plaatjes opleveren. De beelden van dit evenement, maar ook van al die andere, willen we graag bewaren op een manier die van een archief verwacht mag worden: voor de "eeuwigheid". 

We vragen daarom enthousiaste (amateur-) fotografen af en toe een foto te taggen aan onze Facebookpagina of rechtstreeks op te sturen naar foto@regionaalarchieftilburg.nl. Wil jij je foto ook door het archief laten bewaren en voor "iedereen" ter beschikking stellen? Het archief is ook geïnteresseerd in jouw KijkopTilburg
Ter inspiratie heb ik een kleine selectie op Flickr gezet van Mundial, Muzeconcerten (zijn die er nog??) Kermis, etc., foto's die al eerder werden afgestaan aan het archief.

Voor alle duidelijkheid:  we zoeken "documentaire" foto's, typisch Tilburg, herkenbaar Tilburg. Portetten en zeker foto's van kinderen nemen we niet op in de collectie. Wil je je foto's taggen via facebook of rechtstreeks sturen naar  foto@regionaalarchieftilburg.nl (maximaal 10 , maar eentje is ook prima). Kijk voor meer info op KijkopTilburg

Geen opmerkingen: