maandag 13 januari 2014

Brief van een moeder

Utrecht, 22 sep(tember) 1948

Onze lieve dochter Bertha,

Hartelijk gefeliciteert met je verjaardag in de hoop dat je nog vele jaren in bidden en goede werken mag blijfen verrichten. Niet alleen jij maar ook wij blijfen O(nze) L(ieve) H(eer) zeer dankbaar dat je voor het kloosterlijke staat bent geroepen, jammer is het dat er maar een kind van ons van de 10 er wat voor voelt. Er is in de wereld ook wel zalichheid te bereiken, maar voor jonge menschen zeer en zeer moeilijk.
Nu mijn lieve kind hebben wij dit jaren eens een cadeautje voor je gekocht, wat wel niet alle jaar gebeurt, wij hebben er in gezet herinnering aan je 25e jaar. Verander jij het even in 26e jaar, want het is al weg naar het postkantoor.
Bertha vader is naar de dokter geweest, die heeft een zweertje op de maag en moet nu 6 weken rusten en mag niet anders als melk pap eieren room enz. Frans is de 8ste sep(tember) in dienst gegaan en komt zaterdag 25ste pas thuis. Het valt hem niet mee, hij is veel te makkelijk gewent geweest, hij heeft al s maan geschrefen. Beb ik moet je feliciteren van Pa, Gerard, Jos, Sonja, Leni, de andere jongens zijn niet thuis )
Lieve kind, jullie vieren het zeker op zondag he ?
O jaa, Beb het cadouw is van Pa, moeder, Sonja en Leni. Gedenk ons in je gebeden vooral vor de jongens die horen toch zoo veel raars op hun werk, die hebben heel veel bidden nodeg bij voorbaat dank
Lieve kind, de vele H(artelijke) Gr(oeten) van ons allen int bijzonder je liefh(ebbende) vader en mij moeder.

Doe ook vele Gr(oeten) aan Zr. Priorin.
En alle zusters

Als je mag schrijf je dan spoedeg turug en of het op tijd is aangekomen.

Deze brief schreef de moeder van non Lutgardus van de zusters Dominicanessen aan Dr. Nuijenstraat 4 in Tilburg, onlangs teruggevonden achter het behang door de huidige bewoner Jan Timmermans.

Geen opmerkingen: