maandag 6 september 2010

200 Twitter volgers #followanarchive

Regionaal Archief Tilburg is nu bijna 1,5 jaar actief op Twitter. Actief zijn is eigenlijk niet het juiste woord. Op dit moment beperken de tweets zich tot geautomatiseerde tweets van het weblog en van YouTube. We proberen wel elke nieuwe volger een persoonlijk welkom te geven, alleen of in een groep nieuwe volgers.

Via onze communicatiemiddelen maken we bekend dat geĆ­nteresseerden ons ook kunnen volgen via Twitter. In hoeverre dat resultaat oplevert is niet duidelijk. We kunnen niet zien op basis waarvan nieuwe volgers besluiten ons te volgen. Nu is het eigenlijk passief wachten op meer volgers. In sommige gevallen zijn we wel actief geweest: de wethouders van de gemeente Tilburg. Enkele journalisten en nieuwssites volgens ons Twitteraccount ook.
Het zal in de komende tijd duidelijk moeten worden hoe we Twitter gaan inzetten, op een actievere manier.

Natuurlijk is er op 12 november 2010 de actiedag Follow An Archive waar we aan deel zullen gaan nemen. Meer informatie daarover is te vinden op hun weblog, de Facebookpagina en natuurlijk een Twitteraccount!

Op 12 maart 2010 gingen we de grens van 100 volgers over, 6 maanden later tellen we 201 volgers. Op naar een volgende mijlpaal.

Geen opmerkingen: