donderdag 16 september 2010

Postcrossing


Prentbriefkaarten zijn van alle tijden. Lange tijd dé manier om een mededeling of groet over te brengen. In Beeldonline zijn verschillende voorbeelden te vinden van briefkaarten met allerlei onderwerpen. Toch dacht men een tijdje dat de papieren briefkaart ingehaald zou worden door de digitale kaart, de e-card.
Maar een echte kaart ontvangen blijft nu eenmaal leuker en spannender dan een e-card.
Als je van echte post ontvangen houdt dan is Postcrossing iets voor je. Je meldt je aan om een kaart te versturen. Via de website ontvang je een adres van iemand ergens in de wereld die ook lid is. Je stuurt een echte briefkaart met een speciale code die je tegelijk met het adres krijgt, de ontvanger voert de code in en dan wordt jouw adres weer gegeven aan iemand ergens ter wereld die ook lid is van Postcrossing. Het gevolg is dat je kaarten van over de hele wereld ontvangt en kaarten verstuurd. Zo vielen er in de afgelopen tijd kaarten in mijn brievenbus uit o.a. China, Taiwan, Frankrijk en Siberië.
Op de website wordt er keurig voor je bijgehouden hoeveel kilometers je kaarten afgelegd hebben en hoelang ze onderweg geweest zijn. Op zich is dat wel grappig maar het allerleukste blijft toch een briefkaart uit een ver land uit je brievenbus vissen.

1 opmerking:

Jojanneke zei

Ik ga dit meteen doen! Ben dol op post krijgen en sturen. Hele leuke tip.