woensdag 8 september 2010

Kom proeven op Open Monumentendag

Jaarlijks wordt er een Open Monumentendag georganiseerd vanuit de landelijke stichting Open Monumentendag. Elk jaar staat een ander thema centraal en dit jaar is het thema 'De smaak van de 19e eeuw'. Op zaterdag 11 september in Udenhout en op zondag 12 september in Tilburg en Berkel-Enschot kunnen bezoekers proeven van 19e eeuwse bouwstijlen, zoals de neogotiek en het eclecticisme waarbij verschillende stijlen met elkaar werden gecombineerd. Daarnaast zullen typische verschijnselen op het gebied van kleding, interieur en muziek die kunnen vallen onder 'de smaak van de 19e eeuw' gepresenteerd worden aan het publiek.

In Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot zijn op 11 en 12 september meer dan dertig monumenten gratis open voor het publiek. Regionaal Archief Tilburg is het centraal informatiepunt tijdens de Open Monumentendag in Tilburg. Vanuit daar kunt u starten met de wandelroute door de binnenstad, langs gemeentelijke of rijksmonumenten, zoals de Heuvelse Kerk, Het Huys van Voskens of Stadscafé De Spaarbank.

Ook in Regionaal Archief Tilburg kan op zondag 12 september 'De smaak van de 19e eeuw' geproefd worden. Zo is er een wedstrijd om groenten en fruit te raden, vindt er een proeverij plaats van hapjes gemaakt met oude recepten van het weblog 'kletskoppen en zwarte inkt' en kunt een informatiemarkt en tentoonstelling bezoeken.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.openmonumentendag.nl

Geen opmerkingen: