donderdag 16 september 2010

Wie heeft de wedstrijd groente en fruit herkennen gewonnen?

Peterseliewortel
En hierrrrr is ze dan............(tromgeroffel en verwachtingsvolle stilte), de winnares van de wedstrijd groente en fruit herkennen: Kitty Aalbers uit Dongen! Van harte gefeliciteerd. De prijs, een bon voor de biologische winkel Solidare, wordt naar u toegestuurd. Een aantal van de groentes uit de wedstrijd kwam van deze winkel.
Tijdens Open Monumentendag op 12 september werd deze wedstrijd groente en fruit herkennen gehouden. Veel mensen bogen zich over de 'vergeten'  groenten en fruit, er werd heftig gediscussiëerd, gevoeld, geroken, geprikt en getwijfeld. En ja, hoe is het nu gesteld met de groente-kennis van onze bezoekers?

Truffelaardappel
Niemand had alle 12 goed! Schrikbarend? Misschien wel, maar we hadden het de deelnemers ook wel erg moeilijk gemaakt.
Kitty Aalbers had slechts één fout. Drie personen hadden twee fouten en twee personen hadden er drie fout. De peterseliewortel had bijna iedereen fout.
Er werd gedacht dat het pastinaak was. De truffelaardappelen werden heel vaak aangezien voor bietjes. Van het eekhoorntjesbrood werd vaak gedacht dat het kastanjechampignons waren. De hele uitslag is hier te zien.

En vergeet niet regelmatig te kijken op Kletskoppen en zwarte inkt, waar regelmatig meer van die heerlijke recepten op te zien zullen zijn!

Reine claude


Aardperen
Walnoot

Schorseneer
Gedroogde morieltjes
Ramanas
Artisjok

Raapstelen
Zomerpostelein

Eekhoorntjesbrood

2 opmerkingen:

Unknown zei

Maar die paddenstoelen waren echt geen eekhoornjesbrood, want deze hadden plaatjes aan de onderkant van de hoed, zoals de meeste paddenstoelen; Eekhoorntjesbrood heeft echter buisjes. Ik denk daarom dat het een van de vele soorten champignons is.

Astrid zei

c@Rob
Hm, ik ben afgegaan op wat de groenteboer me vertelde. Ik heb net gekeken naar afbeeldingen van eekhoorntjes brood en ik vind wel dat de paddestoelen die er lagen grote gelijkenis vertonen :-) Van buisjes of plaatjes heb ik geen vestand. Misschien dat iemand uitsluitsel kan geven?