Er werd gerepeteerd in diverse cafés, waar men maar terecht kon .. en zelfs in de Groenstraat bij Tjeu Scheepens thuis. Voor het eerst werd opgetreden bij Velocitas, zo'n 1.100 mensen woonden dit optreden bij. Vooral dixielandnummers werden ten gehore gebracht
Echte bekendheid kreeg de band door meer dan een jaar lang elk weekend op te treden in het café Trocadero aan het Wilhelminapark. En elke week meer dan volle bak. Hoogtepunten in Tilburg waren de jaarlijkse optredens tijdens de midzomerfeesten in de tuin van de Harmonie, waar in 1960 wel 1.800 mensen bij aanwezig waren . Ook won de band in 1957 een eerste prijs in de landelijke AVRO jazzconcoursen.
Vanaf 1963 werd een koerswijziging ingezet. Tjeu Scheepens en Piet Vriens hadden inmiddels de band verlaten, Jan Schepers werd de nieuwe orkestleider. Het dixielandrepertoire werd uitgebreid, zo werden er ook nummers van Adamo op de plaat gezet. Daarbij deden zangeressen hun intrede Hanneke Dirven, Ria Dennemie en later Annette Lenoir. De band zette zelfs in 1979 het clublied van Willem II op de langspeelplaat vast, op de achterkant van de lp stond There'll be some changes made.
Bij het veertigjarig jubileum in 1995 werd een cd opgenomen, met zangeres Annet LeNoir, trompettist Peter van de Geijn, op trombone Egbert van Woesik, klarinet Lucien Vriens, bassist Ferry Damhuis, Hans Bos banjo en drummer Paul van Esch. De Wooltown Jazz Band bestaat nog steeds (link).
De oudste leden van het orkest maakten in 1980 een doorstart onder de naam The Original Jazz Band met alle bandleden van de oude Wooltown Jazz Band. Alleen Fer Damhuis kon niet mee doen. Deze samenstelling bleef 12 jaar bij elkaar en trad onder andere ook op het North Sea Jazz festival in Den Haag.
Jazz Band Origineel v.l.n.r. 1e rij zittend Matthieu Scheepens, Jan Schepens, Jack Stouten, Sally Kox, 2e rij piano Henk Huysmans, Piet Vriens, Domien van Vugt en Cees Boot |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten