donderdag 11 juli 2013

Stuk van het Jaar, wij starten op 1 augustus!

Stuk van het Jaar?
Er is iets gaande in archievenland. Tientallen archiefdiensten zijn druk bezig met de verkiezing van Stuk van het Jaar. Daarvoor worden in de zomer op lokaal en regionaal niveau allerlei voorverkiezingen gehouden. Daaruit komt per archief één topstuk uit hun collectie. In oktober volgt dan de landelijke verkiezing met al deze topstukken. Het hele land gaat dan al stemmend op zoek naar dat ene stuk, het allermooiste uit de archiefcollecties van Nederland: het Stuk van het Jaar.

In augustus start Regionaal Archief Tilburg de voorverkiezing. Tien mooie, rare, spannende, ontroerende en belangrijke stukken zijn geselecteerd door medewerkers en vrijwilligers van het archief. Om de paar dagen wordt op dit weblog en op Facebook een nieuw stuk gepubliceerd.
Laat vanaf 1 augustus via het weblog of Facebook weten wat je van de stukken vindt! Het stuk met de meeste stemmen sturen we door naar de landelijke verkiezing.
Nieuwsgierig naar wat andere archieven doen? Volg het op Scoop.it of Facebook.

De landelijke publieksactiviteit ‘Stuk van het Jaar’ is een initiatief van BRAIN (Branchevereniging Archiefinstellingen Nederland), Bedrijfshistorie Rabobank, Gemeentearchief Gemert-Bakel, BHIC, Regionaal Archief Tilburg en partners. Via de Facebookpagina van ‘Stuk van het Jaar’ kunnen belangstellenden de verkiezing van alle deelnemers volgen.

Geen opmerkingen: