vrijdag 11 januari 2013

Archeologie in beeld gebracht in OosterhoutDe gemeente Oosterhout kent een lange traditie van archeologisch onderzoek, dat vanaf eind jaren ’80 van de vorige eeuw tot 2003 werd uitgevoerd onder leiding van een gemeentelijk archeoloog. In 2003 kwam de opgravingsbevoegdheid voor Oosterhout te vervallen en vanaf die tijd werd de uitvoering van archeologisch onderzoek uitbesteed aan archeologische bedrijven.

De destijds onder leiding van de gemeentelijk archeoloog Niko van Dijk uitgevoerde onderzoeken zijn gedocumenteerd in de vorm van foto's. Al deze foto's zo'n 1.500 stuks zijn in 2012 gedigitaliseerd.Op de erfgoedkaart  zijn de archeologische waarden in beeld gebracht.  In de grond wordt heel wat afgegraven en vele zaken gevonden. Het betreffen verschillende projecten, Volkstuinen 1994, Strijen 1994, Van Leeuwenstraat 1995-1996, Arendsplein 1996, Middenakker, Klein Oosterhout, Vrachelen, Weststad, Markt 2002, Slotjes 2003, Bouwlingplein Rulstraat en de riolering. Hieronder ziet u een compilatie van beelden, die in de databank beeldonline opgenomen gaan worden. Niet van elk project zijn foto's aanwezig. De archeologische vondsten zelf vindt u bij het provinciaal Depot voor Bodemvondsten in 's-Hertogenbosch (link).
Strijen 1994
Van Leeuwenstraat
Arendsplein 1996
Middenakker
Slotjes
Bouwlingplein 2003

1 opmerking:

Brenda greg zei

Ik ben erg blij om mijn ervaring hier te delen, mijn naam is Brenda en ik was gelukkig getrouwd. Pas toen mijn man zei dat ik hem bedroog, werden we allebei zeurende paren, hij kon het niet geloven, noch vertrouwde hij op mijn woorden, dus vroegen we om een scheiding, later werden we gescheiden en beloofden we dat we het nooit zouden goedmaken. Lang probeerde ik verder te gaan, maar ik kon niet zonder hem blijven, dus begon ik een zoektocht naar de terugkeer van mijn man, toen werd ik doorverwezen naar Dr.IZOYA. Een geweldige man die ik tegenkwam, hij sprak een liefdesbetovering uit en zorgde ervoor dat mijn man binnen 24 uur terugkeerde. hiermee ben ik hier om het contact van Dr. IZOYA te delen, hem te bereiken via drizayaomosolution@gmail.com. Hij is inderdaad krachtig en gespecialiseerd in de volgende zaken ...
(1) Allerlei liefdesbetoveringen. (2) Stop met scheiden. (3) Beëindig onvruchtbaarheid. (4) Heb geestelijke hulp nodig.