maandag 7 januari 2013

Van sex-shop tot Tattoo shop, Tilburgse stadsgezichten

Publieke Werken is niet alleen de titel van een boek van Thomas Rosenboom maar ook van een inmiddels opgeheven dienst bij de gemeente Tilburg. De dienst was verantwoordelijk voor de inrichting
en het beheer van het publieke domein. De archieven zijn sinds enkele jaren reeds in het beheer bij het Regionaal Archief Tilburg, maar onlangs zijn er oude foto's ontdekt. Deze geven een bijzondere kijk op de stad Tilburg op plekken, waarvan sommige stadsgezichten geheel veranderd zijn.
Gebroeders Van Raak, Dierenpark 3 km rechtsaf…

Neem de werkplaats van de Gebroeders Van Raak uit 1972, specialisten in schrootverwerking aan de Piushaven.
Waar nu een Tattoo shop is gevestigd aan de Korvelseweg 130, was er in de jaren zeventig een seksshop (sex-shop).
Seksshop Korvelseweg 130
Huize Nazareth Nazarethstraat 20
Het uithangbord was zeer bescheiden. Huize Nazareth is nog niet verbouwd.

Tivolistraat 3-5-7-9
De villa's aan de Bredaseweg (link) lijken weinig veranderd te zijn, rijksmonument (link) aan de Bisschop Zwijsenstraat nummer 3 is door veel meer groen omringd. De televisieantennes staan nog op het dak en van een kunstcluster was nog geen sprake.
Bisschop Zwijsenstraat 3
Het Interpolisgebouw en Popcentrum 013 waren nog niet gebouwd, de Tivolistraat (link) met de Katholieke Leergangen oogde veel landelijker.
De Kuiperstraat waar de Tiltwern ooit was gevestigd, toont nog de het verval van de textielindustrie.

Slechts in veertig jaar is de wereld om ons heen vaak ongemerkt veranderd. Bij het Regionaal Archief Tilburg kunt u ontdekken hoe !
1 opmerking:

Brenda greg zei

Ik ben erg blij om mijn ervaring hier te delen, mijn naam is Brenda en ik was gelukkig getrouwd. Pas toen mijn man zei dat ik hem bedroog, werden we allebei zeurende paren, hij kon het niet geloven, noch vertrouwde hij op mijn woorden, dus vroegen we om een scheiding, later werden we gescheiden en beloofden we dat we het nooit zouden goedmaken. Lang probeerde ik verder te gaan, maar ik kon niet zonder hem blijven, dus begon ik een zoektocht naar de terugkeer van mijn man, toen werd ik doorverwezen naar Dr.IZOYA. Een geweldige man die ik tegenkwam, hij sprak een liefdesbetovering uit en zorgde ervoor dat mijn man binnen 24 uur terugkeerde. hiermee ben ik hier om het contact van Dr. IZOYA te delen, hem te bereiken via drizayaomosolution@gmail.com. Hij is inderdaad krachtig en gespecialiseerd in de volgende zaken ...
(1) Allerlei liefdesbetoveringen. (2) Stop met scheiden. (3) Beëindig onvruchtbaarheid. (4) Heb geestelijke hulp nodig.