dinsdag 24 maart 2015

Bibliotheek biedt ‘extern loket’ aan archief

Vanaf 1 april 2015 is het in de Bibliotheek Tilburg Centrum mogelijk om op zoek te gaan naar de geschiedenis van je familie, je woonhuis of je stad. De Bibliotheek werkt hiervoor nauw samen met Regionaal Archief Tilburg. Eens per twee weken is een medewerker van het archief in de bibliotheek aanwezig en in mei wordt er zelfs een workshop Stamboomonderzoek gegeven in de Bibliotheek.

Regionaal Archief Tilburg had de wens om het gebruik van de collectie van het archief te bevorderen. De Bibliotheek Midden-Brabant wilde hier graag aan meewerken en zo ontstond het idee voor een ‘extern loket’ van het archief in de Bibliotheek. Het sluit mooi aan bij de Heritage Browser in de Bibliotheek Tilburg Centrum, waar al archieffoto’s te bekijken zijn. Bibliotheekbezoekers met een historische vraag kunnen die vanaf april stellen aan bibliotheekmedewerkers. Die zullen gerichte doorverwijzingen doen naar de website van Regionaal Archief Tilburg, waar het antwoord van de vraag mogelijk te vinden is.

Voor de echte die-hards die hun eigen stamboom willen onderzoeken, maar niet weten hoe dat aan te pakken wordt op 13 mei een workshop gegeven in de Bibliotheek. Daar leren de deelnemers de eerste stappen voor de zoektocht naar de voorouders. Stamboomonderzoek in de Bibliotheek, kan dat? Ja, heel eenvoudig via de website van het archief, www.regionaalarchieftilburg.nl. Het overgrote deel van stamboomgegevens is digitaal beschikbaar en kan vanuit willekeurig welke plek online gedaan worden.

De Bibliotheek Midden-Brabant en Regionaal Archief Tilburg zijn groot voorstander van dergelijke vormen van samenwerking. De verwachting is dat bibliotheekbezoekers met historische interesse er op deze manier makkelijker toe komen zich te verdiepen in hun eigen geschiedenis. Dit kan vele mooie verhalen en ervaringen opleveren. Opgeven voor de workshop op 13 mei (14.00 - 16.00 uur in de Bibliotheek Tilburg Centrum) kan via ticketsbtc@bibliotheekmb.nl. Opgeven voor het spreekuur iedere woensdag in de even weken van 14.00 – 16.00 uur is niet nodig.

1 opmerking:

Marabout voyant medium alpha oumarou zei

NEEM VOOR AL UW GFINANCIËLE BIJSTAND CONTACT MET ONS OP:

Wij bieden leningen tussen particulieren.
Ontvang uw krediet zonder stress
Contact:
WhatsApp-nummer: 34602 46 39 89
Aantal WhatsApp: 33 7 56 82 38 52
E-mail: contact@creditfinancesinstitut.com
Blog: https://cfinfo1.blogspot.com
Website: https://www.creditfinance-bank.com
Website: https://www.creditfinancesinstitut.com