woensdag 11 maart 2015

Nieuw op de website: zoeken naar voorouders


Dit is natuurlijk niet echt een nieuw onderdeel. Zoeken naar voorouders wordt door de meeste bezoekers van onze huidige website gebruikt. Soms heel intensief.

In de vernieuwde website krijgt dit onderdeel een heel andere presentatie. Na een zoekopdracht komt er nog steeds een lijst met zoekresultaten op je scherm terug uit de database. Per kolom kun je  sorteren zoals in de huidige website mogelijk is.

Als je op een naam klikt opent zich in de lijst een groter scherm met detailgegevens. De presentatie van de gegevens is niet langer in de vorm van een lijst met een opsomming, maar is meer "verhalend". De bronvermelding staat rechts in het scherm met een link naar de scan van de akte als die aanwezig is. De namen van de ouders, en van de persoon waar je op geklikt hebt, zijn links. Door op die namen te klikken start er een nieuwe zoekactie naar die exacte naam in de database.

Een paar andere in het oog springende veranderingen zijn de filters die nu bovenaan de pagina staan. Daar kun je filteren op gemeente of plaats, op soorten bronnen en op periode. Dat laatste kan nu met een schuifbalk waarbij het zoekresultaat zich meteen aanpast.

Het zal wennen worden. Dat realiseren wij ons heel goed. Het is daarom belangrijk dat jullie als gebruikers feedback geven. Vertel ons wat je er van vindt! Wat is duidelijk en wat niet, wat werkt goed en wat niet? Gebruik de feedback knop op de nieuwe website en help ons, en je medegebruikers van de website, om die beter te maken.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Kan de achtergrond van de pagina iets grijzer worden, zodat het zoekveld beter zichtbaar is.
Of een kadertje om het zoekveld.
Tenzij het natuurlijk aan mijn monitor ligt ;-)

A. van Rooij

Jojanneke zei

Beste A van Rooij,
als we deze vraag vaker krijgen, zullen we dat overwegen, maar tot nu toe hebben we daar nog geen klachten over gekregen.