donderdag 1 december 2011

Wij zijn trots op onze vrijwilligers.

Het is zo makkelijk, je typt een naam in en voilá, de gegevens rollen over het scherm.
Heeft u er ooit bij stil gestaan hoe het komt dat wij over zo'n goed gevulde database beschikken? Ons geheime wapen, onze stille kracht: Vrijwilligers.
Ruim 40 personen werken achter de schermen. Ze ondersteunen het archief bij het ontsluiten van de collectie.
Monnikenwerk is het vaak, akte na akte, register na register. Het lezen van allerlei soorten handschriften, foto's ompakken maar ook het verwijderen van nietjes, paperclips en dergelijke.

Vandaag was de jaarlijkse Vrijwilligersbijeenkomst. Een moment om het afgelopen jaar door te nemen en samen vooruit te blikken op het komende jaar. Met sprekers uit alle gelederen was de middag goed gevuld.
Als laatste onderdeel stond het afscheid van Jim van Nieuwenhuijzen als coördinator Vrijwilligers op het program. Ruim vier jaar heeft Jim deze taak met verve vervuld.
Nu komt er meer tijd vrij voor hem om aan het beheer van de fotocollectie te werken.


Jim van Nieuwenhuijzen en Ans Holman
(foto Marlies Verhoosel)

In de afgelopen maanden ben ik door mijn collega Jim beetje bij beetje ingewerkt om zijn taak als coördinator over te nemen. Het viel samen met de introductie van ons nieuwe database systeem. Petje af voor zowel Jim als voor onze vrijwilligers. Met een engelengeduld en een vastberadenheid is ze gelukt om het systeem te "temmen"
Ik ben trots dat ik met deze groep enthousiaste mensen mag gaan werken. Ik zie het zeker als doel om eraan verder te werken om de grote variatie aan talenten die we in huis hebben nog beter te benutten.En natuurlijk was er ook tijd voor informeel "navergaderen"
(foto Marlies Verhoosel)

Heeft u ook interesse in vrijwilligerswerk bij Regionaal Archief Tilburg, lees dan hier verder.

2 opmerkingen:

Yvonne Welings zei

Wat een leuke foto's en blog!!!

sjef van broekhoven zei

Je moet op de vrijwilligers heel zuinig op zijn