woensdag 18 april 2012

Foto´s drukkerij Jan van Laarhoven in Beeldonline

In de afgelopen weken zijn diverse fotocollecties beschreven en toegankelijk gemaakt via Beeldonline, de beeldbank van het Regionaal Archief Tilburg.

Een deel van de fotocollectie van het archief van drukkerij Jan van Laarhovenis inmiddels beschreven en toegankelijk gemaakt via Beeldonline. Later dit jaar zal nog een aanvulling volgen met foto´s van de families Brocken en Mommers, gerelateerd aan de oprichter Jan van Laarhoven.


Onlangs zijn ook de foto´s uit het familiearchief van zouaaf Johannes B.M. de Cocq toegankelijk gemaakt. Enkele unieke foto´s zijn aangetroffen in deze collecties, zoals onder andere onderstaande portretfoto van de Cocq, gekleed in zouavenuniform. Hij werd tijdens zijn diensttijd als soldaat van het pauselijke leger tussen 1866 en 1868 in Rome gefotografeerd.

In 1933 werd de gedenknaald, ter ere van koning Willem II,  aan de Paleisstraat te Tilburg twintig meter verplaatst. Aannemer van Eijndhoven verrichtte deze zware taak. Een neef van de aannemer schonk enkele foto´s van deze gebeurtenis. De foto´s staan inmiddels op Beeldonline.
Geen opmerkingen: