dinsdag 3 april 2012

Uitbreiding bij zoeken naar voorouders

Vanaf gisteren is er een kleine toevoeging gekomen bij het zoeken in de genealogische database.
Onderaan in de rechterkolom, waar je als onderzoeker verschillende velden kunt invullen om te zoeken, is een nieuwe optie toegevoegd. Je kunt nu tegelijkertijd zoeken in de genealogische database van Regionaal Archief West-Brabant (RWAB).

Door in het blokje te klikken maak je dat mogelijk. In het zoekresultaat worden de vermeldingen van RAWB samen getoond met die uit de database van Regionaal Archief Tilburg. De vermeldingen uit RAWB hebben een sterretje achter de regel. Als je met de muis op een dergelijke regel gaat staan verschijnt er een tekst waar in staat dat de gegevens van RAWB zijn. Als je op de regel klikt krijg je wel de detailgegevens te zien en verschijnt er een knop waarmee je naar de website van RAWB kunt gaan om daar de akte ook te bekijken.

Bij het zoeken in de databases van andere archiefdiensten kun je niet op plaatsnaam zoeken of op bronnen die niet beschikbaar zijn bij alle archiefdiensten zoals bv. bidprentjes. Je kunt wel zoeken op namen en rollen en de bronnen die in alle beschikbare databases aanwezig zijn.

We zijn benieuwd of onze websitebezoekers dit een waardevolle aanvulling vinden. Is het een verbetering als nog meer databases op deze manier doorzoekbaar worden. In de toekomst willen we nog meer van deze databases online koppelen. De andere deelnemende archiefdiensten kunnen dezelfde functionaliteit ook aan hun website toevoegen.

Probeer het eens uit en als het bevalt (of niet) laat het ons weten!

9 opmerkingen:

Yvonne Welings zei

Wat ontzettend handig.

Uitbreiding met meer memorix gebruikers in Noord-Brabant kan alleen maar worden toegejuicht.

Anoniem zei

Is dit al een voorteken dat deze archieven gaan fuseren?

W. Steenbakkers

Luud de Brouwer zei

@Anoniem
Nee, daar heeft het niets mee te maken. Het laat wel zien dat er een simpele manier is om in meerdere databases tegelijk te zoeken zonder veel toeters en bellen.
En het geeft gewoon extra service aan de bezoekers van onze website en elke andere archiefwebsite die dit ook wil gaan gebruiken!

Jojanneke zei

Ik ben geen ervaren onderzoeker, maar vindt het heel eenvoudig en overzichtelijk. West Brabant heeft de akten niet is kleur, maar ach, wel goed leesbaar. In hun scans kom je ook een soort 'testbeeld' tegen: http://regionaalarchiefwestbrabant.nl/zoeken/voorouders/resultaat/weergave/akte/layout/default/id/768e5800-f8dc-11df-a690-cd95c1e286e2?persoon=Janneke%20A.A.%20van%20der%20Laan%2021-05-1889

Anoniem zei

Ik heb het al uitgeprobeerd en vind het een hele vooruitgang,vooral als je moet zoeken als personen verhuizen van de ene naar de andere regio en niet goed weet waar ze naar toe zijn gegaan. Ik zou zeggen ga zo door en bedankt hiervoor.

gr Henk van Bergen

Luud de Brouwer zei

@Jojanneke
Als een niet onderzoeker het snapt, dan is dat in ieder geval een goed teken!

@Henk
Dank je voor je reactie. Goed om te horen dat het iets voor je toevoegt!

Thieu zei

R.A.T.
van mij een dikke 10, en een griffel!!!!

Thieu

Luud de Brouwer zei

@Thieu
Dat is altijd heel prettig om te horen! Dank je wel :)

Unknown zei

I completely agree with you. I really like this article. It contains a lot of useful information. I can set up my new idea from this post. It gives in depth information. Thanks for this valuable information for all. And of course nice review about the application.
vakantiehuis dordogne