woensdag 22 juni 2011

Afdeling DIV uit Goirle op bezoek

Op donderdag 17 juni 2011 kreeg Regionaal Archief Tilburg de vrijwel gehele afdeling DIV uit de gemeente Goirle op bezoek. Regelmatig ontvangen we bezoek uit één van de twaalf gemeenten waarvoor we de archieven beheren. Op 1 april 2011 was er al eerder bezoek uit Goirle: Burgemeester van Rijnsdorp en twee ambtenaren kwamen kennismaken.

Het is prettig dat niet alleen burgemeesters en wethouders kennis komen maken, maar ook degenen die uiteindelijk ervoor zorgen dat de archiefstukken op een juiste manier worden overgedragen aan Regionaal Archief Tilburg.

Er was een virtuele rondleiding door de website, de verschillende archieffora en de Kaart van Zijnen. Daarna volgde een rondleiding door de studiezaal en het depot, waar een paar belangrijke stukken uit Goirle lagen.


En wat een geluk hadden deze gasten! Tijdens hun rondleiding werd net de Kaart van Zijnen uitgerold.

2 opmerkingen:

Eric van Opstal zei

Nogmaals hartelijk dank voor de interessante middag en de historische stukken betrekking hebbende op Goirle die we konden zien. Inclusief natuurlijk de primeur van de kaart van Zijnen!

Luud de Brouwer zei

@Eric
Graag gedaan. Het is goed om elkaar te bezoeken en te weten wat er precies gebeurd. Mooie archiefstukken bekijken is altijd leuk! En jullie hadden veel mazzel met de Kaart van Zijnen, waar Goirle natuurlijk ook prachtig op ingetekend staat :)