woensdag 15 juni 2011

Een verborgen verleden is ontrafeld

Eind mei en begin juni was er ongewoon bezoek in Regionaal Archief Tilburg. Een cameraman, geluidsman, redacteur, producers en een eindredacteur liepen rond met alle blikken gericht op de speciale bezoeker, Marc Marie Huijbregts. Ook de blikken van de medewerkers en de overige bezoekers van het archief. Leuk, zo'n bekend gezicht in het Kazernehof!

Marc Marie Huijbregts werd in 1964 in Tilburg geboren, in het centrum van de stad. In 1999 won hij zeer overtuigend Camaretten, een cabaret-wedstrijd. Vanaf dat moment ging het snel en was hij regelmatig in verschillende televisieprogramma's te zien. Hij ontving diverse cabaretprijzen. Vanaf 2006 was Marc Marie als Lukas Blijdschap te zien in de succesvolle serie 't Schaep met de 5 pooten'. Iedere vrijdag is hij bij De Wereld Draait Door te zien als tafelgast van Matthijs van Nieuwkerk.
Marc Marie heeft een aantal zeer succesvolle theaterproducties gemaakt waarbij hij solo een avondvullend programma neerzet. 'Opdat ik niet vergeet' en 'Marc Marie punt' zijn de laatste twee, waarin zijn familie vaak voorkomt.

Dat familie een steeds weer terugkerend onderwerp is in zijn shows, past bij het televisieprogramma Verborgen Verleden. In dat programma van de NTR gaat een bekende Nederlander op zoek naar zijn voorouders. Marc Marie was voor dit programma tot twee keer toe in Regionaal Archief Tilburg om samen met de cameraploeg op zoek te gaan in de archiefstukken. Een spannende zoektocht, waarvan we nog niets verklappen. De nieuwe serie van Verborgen Verleden start pas in januari 2012 met de uitzendingen, dus we zullen nog even geduld moeten hebben. We houden je op de hoogte als de uitzendingen gaan starten.

PS. we hielden een enquete onder onze Facebookvrienden om te vragen wie zij dachten dat de bekende gast zou zijn geweest bij de opnames. Henny Vrienten en Guus Meeuwis scoorden hoog. Tip voor de redactie?

Geen opmerkingen: