donderdag 30 juni 2011

Kermisplaatjes voor later

Het archief gaat kermisfoto’s van nu bewaren voor later

Duizenden foto's zijn er al gemaakt van de Tilburgse Kermis. Websites als tilburg.com, kermistilburg.nl, Flickr, Picasa en tilburgsekermis.nl staan vol met foto's van de grootste en gezelligste kermis van de Benelux. Waarom wil Regionaal Archief Tilburg dan óók nog kermisfoto’s verzamelen?

Het antwoord is eenvoudig: een archief BEWAART. Niet alleen kilometers beschreven papier, maar ook foto's. Nog steeds brengen mensen hun interessante albums en ‘schoenendozen’ naar het archief. Veel van deze oude analoge foto's zijn inmiddels digitaal beschikbaar via Beeldonline.
De meeste mensen maken nu alleen nog maar digitale foto’s. Ook die wil Regionaal Archief Tilburg gaan verzamelen en bewaren. Via de grootste schoenendoos die we kennen: flickr.com.

Iedereen kan meehelpen de herinneringen aan de kermis te bewaren voor later. Regionaal Archief Tilburg heeft in Flickr.com een groep "Kermisplaatjes voor later" aangemaakt. Hierin kun je je nieuwe foto´s van de kermis 2011 plaatsen, maar ook oudere foto´s zijn welkom.

Wat nu als Flickr de lucht uit gaat?

We willen de generaties na ons toch ook laten zien hoe het was: de Tilburgse kermis in het begin van de 21ste eeuw. Natuurlijk! Daarom gaat Regionaal Archief Tilburg na afloop van de kermis een selectie maken: de foto's die het beste de sfeer weergeven gaan we opslaan in het digitaal depot, het geheugen van de toekomst, zo worden ze bewaard voor "altijd".

Help mee om kermisfoto’s van nu te bewaren voor later. Hoe het precies werkt vind je hier.

1 opmerking:

Mirjam Heijs zei

Al twaalf members! en heel bijzondere foto's.